Ascorbinsyre i økonomidåser

Vi kan nu igen tilbyde ascorbinsyre i store økonomidåser med 500 gram og 1500 gram. Ascorbinsyre anvendes bl.a. som surhedsregulerende middel og antioxidant i fødevarer. En antioxidant er et middel, der hindrer iltning. En antioxidant hæmmer således den nedbrydning eller harskning, der ellers ville finde sted, hvis fødevaren gik i forbindelse med luftens ilt.

Ved at tilsætte ascorbinsyre i æblemos til æblegrød eller i friskpresset æblesaft begrænses den oxidering, der ellers giver mosen eller saften en brunlig farve. Til æblesaft og anden frugtsaft anvendes ca. 0,5 gram ascorbinsyre pr. 10 liter saft.

Ascorbinsyre kan også tilsættes i mange andre fødevarer for at begrænse oxidering. Det anvendes f.eks. som melbehandlingsmiddel i kornprodukter.

Ascorbinsyre er et af de få tilsætningsstoffer, der er tilladt i økologiske fødevarer.

Du kan bestiller ascorbinsyre her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*