Garam masala – varmende indisk krydderiblanding


Inderne kan noget med krydderiblandinger. Karry er måske deres mest kendte blanding. En anden blanding, der fortjener større udbredelse, er Garam masala. “Garam masala” er indisk og betyder “varm krydderiblanding”. Blandingen kaldes også “det magiske krydderi”. Den menes at være udviklet i det nordlige Indien, hvor der til tider kan være koldt. Garam masala har en varmende virkning på organismen, men er ret mild i smagen.

Garam masala er en blanding af følgende krydderier:

  • Spidskommen
  • Koriander
  • Sort peber
  • Cassia kanel
  • Kardemomme
  • Nelliker
  • Muskatnød

Garam masala kan anvendes som smagsgiver i mange retter, bl.a.
bønner, linser, saucer, supper, gryderetter mm. Den er egnet til både kødretter og vegetariske retter, og giver en god, aromatisk smag. Ved tilsætning i varme retter, anbefales det at komme den i til sidst, efter retten er begyndt at køle af, for at bevare smagen bedre.

Bestil Garam masala i økologisk kvalitet fra Urtekram her.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*