Farer ved genmodificerede planter

Genmodificerede planter er blevet så udbredt i USA, at man nu regner med at 70% af fødevarerne i USA indeholder GMOer. I USA er der nemlig ikke krav om, at de mærkes som GMOer. GMOer er bestemt ikke uden problemer. Nogle af de rapporterede bivirkninger er:

  • 5 gange større dødelighed, lavere fødselsvægt og manglende forplantningsevne hos unger fra rotter, der fik GM-soja.
  • Skadede sædceller hos han-mus, der blev fodret med GM-soja.
  • DNA-forandringer hos fostre fra mus fodret med GM-soja.
  • Sterilitets- og frugtbarhedsproblemer hos grise og køer, der fik GM-majs.
  • Frugtbarhedsproblemer, aborter, for tidlig fødsel, død og andre sundhedsproblemer hos kvæg fodret med GM-bomuldsfrø i Indien.

Er man i USA, kan man dog alligevel finde ud af om en fødevare indeholder GMOer. Hvis den indeholder GMOer, så vil det 5-cifrede varenummer begynde med tallet 8.

Kilde: Dr. Mercola

Heldigvis bruges GMOer normalt ikke i fødevarer til mennesker i EU. De skal nemlig mærkes, og de fleste forbrugere er fornuftige nok til ikke at købe fødevarer mærket som GMO. Vi kan fortsætte med at holde GMOer ude ved ikke at købe dem. Dog er der ikke krav om mærkning af kød og mælkeprodukter fra dyr, der er fodret med GMOer. Importeret GM-soja er meget udbredt som fodermiddel, også i Danmark, så der er stor sandsynlighed for at kød kommer fra dyr fodret med GM-soja. Det kan som regel undgås ved at købe økologisk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*