Kyllingebrusk er effektivt til behandling af gigt

Brusk består hovedsageligt af proteinet kollagen, der udgør ca. 60% af den faste bestanddel af brusk. Omkring 1/3 af proteinet i kroppen er kollagen. Kollagen indgår især i hud, brusk og knogler.

Merlin Media har for nyligt udgivet en kort 5 min. video på dansk om behandling af gigt med kyllingebrusk. Se videoen her.

I videoen omtales et forsøg udført af Harward Medical School i USA, der viste, at kollagen fra kylling markant kan forbedre tilstanden for patienter med leddegigt. I forsøget deltog 60 personer, hvoraf 28 fik kollagen, og de resterende fik virkningsløs placebo. Forsøget løb over 3 måneder. De patienter, der fik kollagen, oplevede en reduktion i hævede og ømme led, og 4 af dem blev symptomfri. Ref.: Effects of oral administration of type II collagen on rheumatoid arthritis

Dette er ikke ny viden, eftersom forsøget blev lavet tilbage i 1993. Men da der ikke er nogen stor fortjeneste på at forhandle kyllingebrusk, har behandlingen ikke fået den udbredelse, som den fortjener. Kyllingebrusk kan købes i flere udenlandske netbutikker, bl.a. fra Sverige. I danske helsebutikker kan man købe kosttilskud med kollagen eller brusk fra kvæg, fisk eller fjerkræ, der formentlig har en lignende virkning.

5 Kommentarer

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*