For mange kulhydrater er årsag til alzheimer

Fedtforskrækkelse har haft alvorlige konsekvenser for folkesundheden. Sunde fedtstoffer er essentiel føde. Kulhydrater er ikke essentielle. F.eks. levede eskimoer i gamle dage stort set uden kulhydrater i deres kost. Når fedtet fjernes fra kosten (f.eks. pga. forkerte kost-anbefalinger), så vil folk have tendens til at spise for mange kulhydrater (ris, melprodukter, sukker mm.) for at opveje manglen på fedt. Dette er ikke godt for hjernen, der overvejende består af fedt. En fedtfattig diæt giver risiko for alzheimer. Sundt fedt findes f.eks. i frisk avocado, æg (rå eller blødkogte), rå nødder, koldpresset olivenolie, smør fra køer på græs mm.

Det er for stort indtag af kulhydrater, der medfører overvægt og fedme, ikke sunde fedtstoffer.

Mht. grøntsager er de overjordiske at foretrække (salat, kål mm.). Rodfrugter som f.eks. gulerødder har et højt indhold af kulhydrat og bør derfor kun spises i mindre mængder.

Kilde: Dr. David Perlmutter (Mercolas nyhedsbrev af 27/4-2014)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*