Titaniumdioxid forårsager inflammation

Titaniumdioxid er et hvidt farvestof, der anvendes som pigment i maling og kosmetik. Men det anvendes også som farvestof i fødevarer (bl.a. slik), kosttilskud og medikamenter. Titaniumdioxid har E-nummer 171.

Forsøg med mus har vist, at titaniumdioxid bl.a. kan forårsage inflammation i tyktarmen og ændringer i tarmfloraen.

I Frankrig er titaniumdioxid blevet forbudt som tilsætningsstof i fødevarer, men i de fleste lande er det stadig tilladt.

Ref.: Foodborne Titanium Dioxide Nanoparticles Induce Stronger Adverse Effects in Obese Mice than Non-Obese Mice

I tabletter til kosttilskud og medikamenter anvendes det ofte for at give tabletterne en hvid farve. Tabletter uden tilsat farvestof kan i nogle tilfælde med tiden ændre farvenuance, hvilket måske kan give anledning til bekymring hos nogle forbrugere. Ved at tilsætte titaniumdioxid skjules ændringer i farvenuance.

Det anbefales at læse ingredienslister på kosttilskud, medicin og fødevarer og fravælge dem, der indeholder titaniumdioxid, især hvis det er noget man tager dagligt i længere perioder. Der findes heldigvis mange kvalitetstilskud på markedet uden sådanne skadelige og unødvendige tilsætningsstoffer. Økologiske fødevarer skal være fri for titaniumdioxid.

1 Kommentar

  1. Hej. Kan nogen svare mig på, om min Soladay J3X Titanium tandbørste er dårlig for mit helbred? Bruger den ikke ret meget, men jeg vil nødigt påvirke min krop (tyktarmsflora) på en skadelig måde. På forhånd tusind tak.
    Med venlig hilsen
    Lilian Illona Susann Poulsen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*