Brug stegepander med keramisk belægning

Det er meget udbredt at belægge køkkenudstyr som stegepander, bageforme mm. med teflon eller lignende plasticbelægninger for at undgå at maden sætter sig fast eller brænder på. Men det har desværre vist sig, at sådanne belægninger afgiver skadelige stoffer til maden. Jo mere opvarmning, jo større frigivelse.

Derfor har det altid været bedst at anvende gryder og pander af jern eller rustfrit stål. Aluminiums- og kobbergryder og -pander skal også undgås, da disse metaller også afgives til maden og er sundhedsskadelige.

Nu er der kommet produkter med keramisk belægning på markedet, og det skulle være noget nær det optimale, da det er minimalt hvad sådanne belægninger afgiver til maden. Det optimale er måske at holde sig til 100% råkost. Så slipper man helt for at bruge kogegrej. Dog er der nok ikke så mange, der vil undvære varm mad med de madtraditioner vi har idag, men det er en god ide at øge andelen af råkost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*