Naturlige alternativer til giftig hårfarve

Kunstig hårfarve, som bl.a. anvendes i frisørsaloner, kan være kræftfremkaldende. Damefrisører har således 70% øget risiko for at få brystkræft efter 10 år i branchen. Nogle slags hårfarve indeholder endda tungmetallet bly. Ved hårvask kommer noget af hårfarven via kloakledninger ud i vandløb og ender i havet til skade for vandmiljøet. Det vil naturligvis også skade den person, der lader sit hår farve. Giftig hårfarve burde derfor være ulovligt.

Som alternativ fndes naturlige hårfarver fremstillet af urter. De holder måske ikke så længe, men det råder et nyt produkt bod på. Det nyeste indenfor naturlig hårfarve er egentlig ikke en farve, men nogle naturlige mineraler og urter, der går ind og giver håret hvad det mangler for at få sin naturlige farve tilbage. Hvis man før har haft brunt eller sort hår, og det nu er blevet gråt, så vil dette produkt give håret dets naturlige farve tilbage. Produktet kaldes Hair Print og er udviklet af John Warner i USA. Læs mere om Hair Print her.

Hair Print virker indtil videre kun på hår, der oprindelig var brunt eller sort. Der arbejdes på at udvikle Hair Print til personer med blond og rødt hår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*