Urinsyregigt kan skyldes molybdæn-mangel

Tilbage i 1998 fik civilingeniør Svend Gammelby Jensen urinsyregigt, der er en af de mest almindelige gigtsygdomme.

Urinsyregigt (podagra) kan give anfald med kraftige smerter, ømhed og rødmen i led. Hyppigst er det led i storetåen, der rammes af sygdommen.

Urinsyregigt skyldes ophobning af urinsyre. Urinsyre dannes ved den normale nedbrydning af celler i kroppen. Normalt udskiller nyrerne overskydende urinsyre gennem urinen. Men i nogle tilfælde ophobes syren i organismen. Indtag af alkohol og sukker fremmer urinsyregigt. Høj indtageslse af rødt kød kan også øge risikoen.

Medicinsk behandling med bl.a. smertestillende medicin og medikamentet allopurinol kan give bivirkninger, og kan derfor være problematisk. Det er derfor glædeligt, at der findes en naturlig behandling med kosttilskud. Svend Gammelby Jensen opdagede nemlig, at mineralet molybdæn kurerede hans urinsyregigt.

Den anbefalede dosis til forebyggelse af urinsyregigt er 250 mikrogram dagligt. Ved anfald kan dosis øges midlertidigt. Det er individuelt, hvor stor dosis, der skal til. Det kan bl.a. afhænge af kropsvægt og livsstil. For stor dosis kan omvendt fremme symtomer på urinsyregigt og bør undgås. Nogen kan nøjes med at tage molybdæn en gang i mellem, f.eks. i forbindelse med lejlighedsvis indtagelse af alkohol.

Svend Gammelby Jensen udviklede selv molybdæn-tilskuddet “Molyb-Plus”, der i dag fremstilles af Vitaking. Han opdagede endvidere, at molybdæn også kunne afhjælpe visse allergier, bl.a. pollenallergi.

Ref.: Svend Gammelby Jensen

Mere information og vejledning om naturmidler mod urinsyregigt kan findes på Radiodoktoren her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*