Køb tøj af naturmateriale og undgå mikroplast

Tekstiler, vaskesvampe, klude mm. afgiver små, mikroskopiske partikler, når de anvendes eller vaskes. Hvis det er kunststof, får man forurening af mikroplast i naturen. Ved vask ender disse partikler i havet, hvor de kan skade fisk og andre havdyr.

Nogle hudplejemidler (bl.a. underlødige skrubbecremer) indeholder en stor andel af små plaststykker til at give skrubbevirkning. Naturlige skrubbecremer med f.eks. bark i stedet for plast er på markedet.

Plastforurening er efterhånden et alvorligt miljøproblem, som bedst løses ved at erstatte kunststof med naturmaterialer. Tekstiler af bomuld, hør eller lignende er et godt alternativ til kunststof. Det er også sundere, da man undgår, at sundhedsskadelige kunststoffer trænger ind i huden. Der findes efterhånden et godt udvalg af tøj i bl.a. økologisk bomuld, der er farvet med naturlige farvestoffer.

Skuresvampe er også slemme til at afgive mikroplast ved brug. Disse fås nu også i naturmateriale.

Bomuldsprodukter er det bedst at købe økologisk, da de ellers ofte er fremstillet af genmodificeret bomuld. Der er rapporter fra Indien om, at husdyr er døde af at spise genmodificeret bomuld, så det er bedst ikke at komme i kontakt med det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*