Håb om at glyphosat (Roundup) forbydes i EU

Det skal snart besluttes i EU om glyphosat (aktivstoffet i Roundup mm.) skal have en fornyet 15-årig godkendelse, eller om det skal fjernes fra markedet. Lad os skubbe på, for at få det taget af markedet.

Glyphosat findes bl.a. i GMO-soja, der anvendes som foder til køer, grise og fjerkræ i EU. Rester af glyphosat kan derfor findes i produkter fra disse dyr, bl.a. mælkeprodukter. Glyphosat kan også forekomme i korn, bønner, linser og andre frø, der nogen gange sprøjtes med glyphosat inden høst.

Fra de forurenede fødevarer optages det i menneskekroppen. Ammende mødre kan via modermælk overføre glyphosat til spædbørn. I USA er der i modermælk fundet høje koncentrationer af glyphosat, der bl.a. har forårsaget autisme-symptomer.

En mor beretter om, at hendes barn havde autisme-symptomer. Hun fjernede alle glyphosat-holdige fødevarer fra sit barns kost, og efter 6 uger var autisme-symptomerne væk.

Før glyphosat blev taget i anvendelse som pesticid, blev det patenteret som et antibiotikum. Det kom dog ikke i praktisk anvendelse som antibiotikum, fordi det fortrinsvis dræbte gavnlige bakterier i bl.a. tarmsystemet, medens de skadelige bakterier bedre tålte glyphosaten. Glyphosat er således en slags antibiotikum, og det er særdeles skadeligt for tarmfloraen at få glyphosat i den daglige kost. En skadet tarmflora kan med tiden føre til alvorlige livsstilssygdomme.

Se meget mere om glyphosat i den interessante nye dokumentar “Poisoned Fields” (Forgiftede marker), hvor også landmand Ib Borup Pedersen fra Danmark medvirker.

Nedvisning af afgrøder med glyphosat før høst
Nedvisning af afgrøder med glyphosat før høst kan bevirke, at giften stadig er at finde i de fødevarer, der fremstilles af disse afgrøder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*