Underskud hos Monsanto og udfasning af GMOer

Kemikoncernen Monsanto, der er berygtet for sine sundhedsskadelige genmodificerede planter og giftige kemikalier, kom ud af første kvartal af deres 2009/2010 regnskab med et underskud på 100 millioner kroner, hvor de året før havde et overskud på 2,9 mia. kr. Det skyldes især, at deres samlede salg er faldet med 36% i forhold til samme periode sidste år. Salget af deres mest solgte pesticid (Roundup) er faldet med hele 64%.

Kilde: Landbrugsavisen

Flere og flere landmænd verden over har erfaret hvor skadelige de genmodificerede afgrøder er for dyr og mennesker, og de boykotter derfor disse afgrøder. Også i Monsantos hjemland, USA, er der stærk modstand mod disse afgrøder.

Du kan bidrage direkte til at boykotte Monsanto ved ikke at købe Roundup til at bekæmpe ukrudt i haven. Der er naturlige alternativer som f.eks. “Ukrudtfri KVIK” og “Vegano“, hvis det er uoverkommeligt med hakkejernet. Undgå også at købe genmodificerede fødevarer.

Jeffrey M. Schmith fra Institute for Responsible Technology tror at GMOer snart kan blive fortid. Du kan se hans informative foredrag om GMOer her (foredraget er ikke længere på siden). Foredraget handler bl.a. om GM-bomuld, der giver allergi og kløe, og om husdyr, der dør i stort antal som følge af indtagelse af GM-foder. Jeffrey M. Schmith forklarer også, hvorfor GMO-teknologi er upræcis, uforudsigelig og medfører DNA-skader. Foredraget giver håb om en snarlig udfasning af GMOer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*