Sådan kan stråling fra mobiltelefoner reduceres effektivt

Mobiltelefoni i Danmark foregår i dag hovedsageligt med den såkaldte Global System for Mobile Communications (GSM) – standard, der er berygtet for de skadelige mikrobølger, som bl.a. kan give svulster i hjernen. Der er blevet påvist en væsentlig øget risiko for svulster i hjernen i den side af hovedet, hvor man hyppigst holder mobiltelefonen. En nyligt offentliggjort undersøgelse, der frikender mobiltelefoni, er blevet kritiseret for at være finansieret af mobilindustrien og andre med økonomiske interesser på spil. Det kan også undre at den ny undersøgelse frikender mobiltelefonien, når tidligere undersøgelser har vist noget ganske andet.

Mange andre steder i verden er en anden type sendenetværk med såkaldt Code Division Multiple Access (CDMA)-teknologi udbredt. Fordelene ved CDMA-teknologien er betydelige:

  • Bedre rækkevidde, kræver færre sendemaster.
  • Lavere energiforbrug.
  • Lavere frekvens, der reducerer skadevirkningen af stråling med hele 28 gange

Kilder:

  • Dr. Mercola
  • “Kræft er ikke nogen sygdom” af Andreas Moritz

Her i Danmark har Energi Midt (Net 1) allerede etableret et landsdækkende CDMA-netværk. Der tilbydes desværre ikke mobiltelefoni for tiden, men kun mobilt bredbånd gennem dette netværk. Hvis mange henvender sig til Net 1 og efterspørger mobiltelefoni, så kan det jo være, at de igen vil tilbyde mobiltelefoni, hvilket de før har gjort. 28 gange reduktion i strålingsskade er et stort skridt i den rigtige retning.

Da jeg var ung, havde vi walkie-talkies i stedet for mobiltelefoner. De kørte med en meget lavere frekvens end nutidens mobiltelefoner, der anvender de højfrekvente mikrobølger. Mikrobølger er den samme type bølger, som anvendes i radaranlæg. At stråling fra radaranlæg er sundhedsskadelig og kræftfremkaldende er i dag et anderkendt faktum. Vi har haft teknologien til mobiltelefoni uden mikrobølger i mange årtier. Den kan bare tages i anvendelse igen og erstatte nutidens sundhedsskadelige mikrobølgesendere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*