Bedre syn uden briller

Det følgende er ikke ny viden, men undertrykt viden, der fortjener at komme frem.

For omkring 100 år siden udviklede den kendte amerikanske øjenlæge William H. Bates en metode til at forbedre synet uden briller. Dr. Bates opdagede, at dårligt syn (nærsynethed, langsynethed mm.) som regel skyldtes uhensigtsmæssige spændinger i øjenmuskulaturen, der hæmmede evnen til at fokusere og se klart. Han udviklede nogle simple øvelser, der kunne hjælpe patienter med nedsat syn til at slappe af i øjenmuskulaturen og derved igen blive i stand til at se klart og tydeligt.

Han skrev bogen “Perfect Sight Without Glasses” (Perfekt syn uden briller). Der er ikke længere copyright på bogen, så den ligger nu frit tilgængelig på internettet her. På dansk udkom i firserne den lille bog “Bort med brillerne” af Olof Thorborg, der kort forklarer øvelserne, som Dr. Bates udviklede, og baggrunden for dem. Bogen er ikke længere i handlen, men kan lånes på biblioteket.

Øvelserne er simple, men tidskrævende. Jeg har dog erfaret, at mit eget syn er blevet bedre ved bare lidt sporadisk udførelse af nogen af øvelserne.

Den vigtigste øvelse kaldes “palming” eller “øjenhvile” på dansk. Her skal man simpelthen lukke øjnene og placere hænderne over de lukkede øjne uden at trykke på øjnene. Ved at placere hænderne over øjnene bliver det helt sort for øjnene. Under denne øvelse skal man slappe helt af og ikke tænke på noget krævende. Bare forestil dig at mørket i øjenlågene bliver stadigt sortere. Det anbefales at gøre øvelsen 10 – 30 minutter 3 gange dagligt.

Dr. Bates blev ikke populær blandt optikere, eftersom hans simple øvelser kunne eliminere behovet for briller hos mange mennesker.

Hvis du vil forsøge dig med Dr. Bates øvelser, og allerede bruger briller, så anbefales det, at du begrænser brugen af briller mest muligt, så dine øjne kan justere sig til at fokusere uden briller. Efter nogen tid med øvelserne skulle du blive i stand til at se klart uden briller.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*