Aspartam

Det kunstige sødemiddel aspartam er forbundet med et stort antal lidelser, bl.a. hjernesvulster, depression, andre mentale lidelser og meget andet. Aspartam omdannes til bl.a. træsprit i organismen. Træsprit er et giftstof, der ikke må forveksles med drikkealkohol.

Der er lavet en dokumentarfilm om aspartam, der for nyligt er blevet tilgængelig på nettet, hvor du kan se den gratis. Den hedder “Sweet Misery“. Da filmen er på engelsk, giver jeg lige et kort resume her:

I filmen beretter personer med indsigt i godkendelsesarbejdet om, hvordan der blev manipuleret med forsøgene, der førte til godkendelse af aspartam. Ved rotteforsøg blev nogle rotter inddelt i 2 grupper. Den ene gruppe fik aspartam. Det gjorde den anden gruppe ikke. De rotter, der fik aspartam, fik svulster i hjernen, hvilket den anden gruppe ikke gjorde. Det problem blev håndteret ved at lave om på forsøget, så begge grupper fik aspartam og fik svulster i hjernen. Det blev så rapporteret at aspartam ikke gav øget forekomst af svulster i hjernen. I et andet forsøg fik rotterne operativt fjernet svulsterne, og det blev rapporteret at de ikke fejlede noget. I et forsøg med aber fik en stor del af dem alvorlige krampeanfald efter indtagelse af aspartam, og en af dem døde af det. Det forsøg blev ikke medtaget i godkendelsesansøgningen.

Donald Rumsfeld, der senere blev forsvarsminister i Bush-regeringen, blev dengang ansat som administrerende direktør i firmaet, der producerede aspartam (G.D. Searle). Rumsfeld brugte sin politiske indflydelse til at få aspartam godkendt på trods af årelang modstand i FDA (den amerikanske sundhedsstyrelse).

Filmen kommer også ind på MSG (det 3. krydderi eller smagsforstærker), der er kemisk fremstillet. Både aspartam og MSG er nervegifte, som enhver, der ser “Sweet Misery“, nok vil gå langt uden om. Du kan også læse mere om MSG i sidste nyhedsbrev.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*