Nu er det bevist igen: Aspartam giver svulster

Det kunstige sødemiddel aspartam, der anvendes i diverse light-produkter, kom på markedet i 1974. Det blev dog trukket tilbage, da forsøg viste, at det forårsagede svulster hos rotter. Derefter blev flere forsøg udført, der nu viste at aspartam ikke forårsagede svulster. Hvordan kunne det gå til, at aspartam lige pludselig holdt op med at forårsage svulster hos forsøgsdyr? Det kom senere frem, at der var blevet snydt med forsøgene. Svulster var blevet operativt fjernet fra forsøgsdyr, og det blev så rapporteret, at aspartam ikke forårsagede svulster. Det kom også frem, at i nogle forsøg havde kontrolgruppen af forsøgsdyr også fået aspartam. Det blev så rapporteret at forsøgsdyrene i aspartamgruppen ikke fik flere svulster end dem i kontrolgruppen, der ikke burde have fået aspartam, men som alligevel fik det. Aspartam blev således godkendt igen i 1983 baseret på forsøg, hvor der blev snydt på det groveste.

Nu har Victoria Inness-Brown lavet sine egne uafhængige rotte-forsøg, der klart viser, at aspartam giver svulster. Mange rotter i hendes forsøg udviklede svulster på størrelse med golfbolde eller større. Hun-rotterne var hårdest ramt, hvor hele 67% fik svulster. Mon ikke det er på høje tid at få aspartam taget af markedet. Hvis ikke myndighederne gør det, så vil det ske helt automatisk, hvis vi som forbrugere undlader at købe det. Aspartam findes ikke kun i light-drikkevarer. Det anvendes i light-yoghurt, nogle typer af sukkerfrit slik og kage, visse typer slankepulver og sågar i nogle kosttilskud.

Vi har i en del år haft information om aspartam liggende på helsekonsulenten.dk, som du er velkommen til at udskrive og give videre. Hvis du kender nogen, der anvender eller sælger aspartamholdige produkter, så oplys dem gerne om faren ved dem. Der er sågar skoler, der har automater stående, hvor eleverne kan købe sådanne produkter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*