Analyseresultater fra DTU Fødevareinstituttet viser, at det betaler sig at vælge økologisk, når man køber frugt. Her er top-15-listen over hvor stor en procentdel af konventionelle frugter, der indeholdt pesticidrester fra prøver udtaget i år 2012:
- Ribs, udenlandske: 100%
- Lime: 100%
- Appelsin: 98%
- Grapefrugt: 96%
- Klementin: 96%
- Banan: 94%
- Citron: 92%
- Mango: 90%
- Jordbær, danske: 85%
- Vindruer: 84%
- Nektariner: 84%
- Æbler, udenlandske: 78%
- Tomater, udenlandske: 76%
- Papaya: 75%
- Jordbær, udenlandske: 69%
I økologiske frugter blev der fundet pesticidrester i 1,4% af prøverne, hvilket i de fleste tilfælde sandsynligvis skyldtes, at pesticider var blæst med vinden fra konventionelle marker ind over økologiske plantager.
En anden fordel ved at vælge økologisk er, at de økologiske fødevarer generelt indeholder flere antioxidanter og færre tungmetaller sammenlignet med konventionenelle fødevarer.
Kilde: Økologisk Landsforening
Leave a Reply