Roundup dræber vigtige mikroorganismer i jorden

Professor Emeritus Don Huber fra USA blev for nyligt interviewet af Dr. Mercola, hvor emnet var genmodificerede planter og glyphosat.

Glyphosat er aktivstoffet i ukrudtsmidler som Roundup, der også kan købes af private haveejere. Roundup har vist sig at dræbe mikroorganismer i jorden, der gør det muligt for planter at optage vigtige mineraler, bl.a. mangan. Man har således fundet, at manganindholdet i glyphosat-behandlet soja er 48% lavere sammenlignet med konventionel soja. Det er for øvrigt kun genmodificeret soja, der behandles med Roundup, da konventionel soja ikke tåler dette ukrudtsmiddel. Den forringede optagelse af mangan og andre mineraler nedsætter planternes modstandsdygtighed overfor sygdomme.

De dyr og evt. mennesker, der senere spiser sådanne planter, kan få mangel på disse mineraler og derved udvikle mangelsygdomme. Man har således konstateret, at ved fodring af køer med Roundup-behandlet genmodificeret majs og soja, er der opstået alvorlige fertilitetsproblemer, og der er sket en betydelig stigning i antallet af aborter. Der er set kvægbestætninger med helt op til 70% abort! Don Huber bemærkede også, at siden genmodificerede fødevarer er blevet udbredte i USA, er antallet af fertilitetsklinikker steget kraftigt, så det tyder på, at også mennesker er påvirket.

Monsanto, der producerer de fleste genmodificerede og Roundup-tolerante afgrøder, er nu ved at få genmodificeret lucerne (på engelsk kaldet “alfalfa”) på markedet. Lucerne er som andre bælgplanter i stand til at optage kvælstof fra luften og skal derfor ikke gødes med kvælstof. Kvælstofoptagelsen sker med hjælp fra en naturligt forekommende mikroorganisme i jorden. Roundup dræber denne mikroorganisme. Så her er endnu flere grunde til at undgå genmodificerede afgrøder og Roundup.

Ref: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 20. december 2011, interview med Don Huber, Professor Emeritus

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*