Simple kure for almindelige lidelser

Den amerikanske ernæringsekspert Don Tolman blev for nyligt interviewet på BeWellBuzz. Her fortalte han om, hvor simpelt det kan være at kurere en del almindelige lidelser som f.eks. hovedpine. 95% af alle hovedpiner skyldes vandmangel og håndteres simpelthen ved at drikke omkring en liter rent vand. Det er naturligvis bedst at forebygge, så start gerne dagen med et glas rent vand og sørg for at have rent vand til rådighed dagen igennem. Kaffe, sort te, visse urteteer, alkoholiske drikke, sodavand, cola mm. er vanddrivende og kan forårsage hovedpine. Det er derfor vigtigt at få rent vand ved siden af, hvis man indtager vanddrivende drikkevarer. Tørre fødevarer som f.eks. brød kræver ekstra vand at fordøje.

Don Tolman fortalte endvidere om en interessant sammenhæng mellem forskellige fødevarers fysiske form og deres egenskaber:

Avocado: Minder i form om en livmoder med et foster. Indeholder sunde fedtstoffer, der er vigtige for mor og barn under graviditet. Bidrager til at komme tilbage til normal vægt efter en graviditet og forebygger livmoderhalskræft.

Mandel: Har form som en del af hjernen kaldet “amygdala”. “Amygdala” betyder mandel på græsk og befinder sig centralt i hjernen. Uønskede mentale tilstande som angst, autisme, depression, fobier mm. kan forårsages af en dårligt fungerende amygdala. Men her kan mandler hjælpe, så hvis man lider af en af disse tilstande, så prøv at spise mandler.

Selleri: Selleristilke kan minde om knogler i form. 3 – 4 selleristilke dagligt skulle afhjælpe knogleskørhed (osteoporose).

Snittebønner (hedder “kidney beans” på engelsk): De har form som nyrer og bidrager til sunde nyrer.

Tomat: Tomaten er inddelt i 4 kamre ligesom hjertet og kan afhjælpe hjerte-lidelser.

Valnød: Har form som hjernen. Indeholder sunde fedtstoffer, der er gavnlige for hjernen og hukommelsen.

Don Tolman understregede, at det er de hele fødevarer, der har disse helbredende egenskaber. Ekstrakter, hvor enkelte stoffer isoleres fra disse fødevarer, vil ikke have samme gode virkning.

Ref: BeWellBuzz nyhedsbrev af 8. december 2011.

Til ovenstående vil jeg tilføje, at opvarmning ødelægger mange af de sunde fedtstoffer, så man bør indtage f.eks. mandler og valnødder i rå form. Ristning ødelægger dem. Vær også opmærksom på enzymhæmmere. Enzymhæmmere er stoffer, der naturligt findes i tørre bønner, frø og nødder og gør dem i stand til at holde sig i årevis. Enzymhæmmerne hæmmer også fordøjelsen af disse fødevarer. Det er derfor bedst at lægge dem i blød i nogle timer, gerne natten over, for at gøre næringsstofferne mere tilgængelige og få nedbrudt enzymhæmmerne. Mht. tomater, så indeholder de syrer, der effektivt opløser sundhedsskadelige stoffer i plastic og dåser. Tomatprodukter som f.eks. tomatpuré eller flåede tomater på dåse eller plastflaske er ikke den sundeste måde at få tomat på. Spis hellere friske tomater eller tomatprodukter i glas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*