Seminar med Anne-Marie og Brian Clement

Jeg var til 2-dages seminar den 19. – 20. juni, hvor Anne-Marie og Brian Clement kom til København og holdt et omfattende seminar om helse og råkost. Anne-Marie og Brian driver Hippocrates Health Institute i Florida. Det er et behandlings- og uddannelsessted, hvor råkost (raw food) indgår som det væsentligste i behandlingen. Brian Clement fortalte, at det første behandlingssted i nyere tid i verden, der anvendte råkost til behandling, var lige her i Danmark: Humlegården i Humlebæk. Det blev startet af læge Kirstine Nolfi. (Humlegården eksisterer stadig, men der benyttes nu andre behandlingsmetoder end dengang).

Jeg kan ikke gengive hele det fantastiske seminar i dette korte nyhedsbrev, men du får nogle guldkorn:

Anne-Marie og Brian Clement går ind for økologisk, rå, vegansk føde. De tillader max. 20% varmebehandlet føde i deres diæt. Kosten skal bestå af minimum 85% grøntsager og max. 15% frugt, da det høje syre- og sukkerindhold i frugt kan være problematisk. Små børn kan dog få op til 40% moden frugt i kosten. Til syge mennesker anbefales 100% grøntsager og ingen frugt. For meget frugt er en hyppig fejl i veganerdiæter. Især umoden frugt er problematisk.

Grønne grøntsager, der modtager meget sollys, er de sundeste og mest energigivende. Indtagelse af meget sukkerholdige rodfrugter som f.eks. gulerødder bør begrænses til et minimum.

Friskpresset hvedegræsjuice og alger (f.eks. ren chlorella) anbefales som fast bestanddel i den daglige kost. Hvedegræsjuice bør indtages straks efter presning, da det meget hurtigt mister sin næringsværdi. I modsætning til uspirede hvedekorn, så indeholder hvedegræs ikke gluten. Juice bør presses på en skånsom juicepresser af tandhjulstypen. De billige juicepressere fra supermarkedet anbefales ikke.

Spiring af korn og frø forøger næringsværdien ca. 8 gange. Komplekse proteiner omdannes til aminosyrer, kulhydrater til sukker og fedt til fedtsyrer ved spiringen. Derfor er spirer også meget nemmere at fordøje i forhold til frø og korn, der ikke er spiret.

Grøn salat med 50% spirer og 50% grøntsager anbefales. En god salatdressing kan bestå af hørfrøolie, hvidløg, løg, krydderurter og evt. lidt citron.

Det anbefales at tage en ugentlig fastedag, hvor man dog stadig skal indtage hvedegræsjuice. Faste, hvor man kun indtager rent vand, frarådes.

Kaffe frarådes, da det er meget syredannende og forstyrrer pH-balancen. 1 kop kaffe dagligt øger risikoen for brystkræft med 25%.

Appelsiner, der plukkes før de er modne, fjerner calcium fra knoglerne, og bør derfor kun indtages i små mængder. Appelsinjuice frarådes.

Det anbefales at amme babyer i mindst 2 år. Babyer bør ikke få fast føde, før de er 2 år gamle.

Fisk frarådes pga. tungmetalforgiftning. Spiselig tang fra havet optager derimod ikke tungmetaller og anbefales som del af kosten.

Salt frarådes, da det berøver organismen for kalium. I stedet anbefales det at få natrium fra selleri, spinat og tang.

Koldpresset hørfrøolie anbefales pga. den gode balance mellem de forskellige essentielle fedtsyrer. Nødder anbefales også, da de ligeledes indeholder gode fedtsyrer. De bør lægges i blød i 24 timer før indtagelse. Dog frarådes cashewnødder og jordnødder pga. indhold af svampetoksinet aflatoxin.

Rå risprotein anbefales som proteinpulver, da det er fremstillet af spirede, rå ris.

At gå i sauna og få opvarmet kroppen kan være en god hjælp mod sygdomme som f.eks. kræft. Saunaer med infrarød varme er særligt egnede.

Varieret motion er lige så vigtigt for helbredet som sund kost. Løb er ikke nødvendigvis det bedste, da det kan give små revner i knoglerne (hairline cracks). Kapgang er bedre. Vægtløftning forebygger knogleskørhed, da det får knoglerne til at vokse sig stærkere. Motion forebygger også ADD (opmærksomhedsproblemer), hukommelsestab og depression. Motion skal varieres, således at mange forskellige muskler trænes.

Sovepiller frarådes, da de nedsætter produktionen af melatonin, serotonin og cortisol, der er vigtige hormoner.

De 5 vigtigste kilder til sygdom:

1. Blodsukker-ubalance: Begræns sukker, også fra frugt.

2. Stress.

3. Overbelastnig fra giftstoffer: Syntetisk tøj afgiver sundhedsskadelige kemikalier til kroppen. Tøj af naturfibre (GMO-fri bomuld, hør, silke og uld) anbefales. Det anbefales at begrænse syntetiske materialer i hjemmet.

4. PH-ubalance: Kaffe og alkohol er store syndere her. Lav pH i kroppen fremmer kræft.

5. Dehydrering: For lidt vand hæmmer cellekommunikation i organismen. Det anbefales at drikke ca. 30 ml rent vand pr. kg. kropsvægt dagligt. Det svarer til 2 liter for en person på 67 kg. Hvis man sveder meget, kan behovet blive større.

Det var nogle af de væsentligste guldkorn fra Anne-Marie og Brian Clements seminar. Selvom du måske ikke har planer om at gå over til en råkost-diæt, så kan du gøre meget for dit helbred bare ved at følge nogle af de ovenstående råd. Bare det at indføre flere friske, grønne grøntsager i den daglige kost, vil automatisk reducere indtagelsen af mindre sunde fødevarer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*