Gode tænder uden glycerin

Nadine Artimes holdt foredrag om tandsundhed ved en sundhedskonference i Californien tidligere på året. Her er guldkorn fra hendes foredrag:

  • Undgå tandpasta med sodium-laureth-sulfat (SLS – et kraftigt affedtningsmiddel, der forstyrrer slimhinderne), fluor og glycerin. A.Vogel Echinaceatandpasta er fri for disse ingredienser. Du kan også nemt lave din egen “tandpasta” efter denne opskrift).
  • Spyt indeholder vigtige mineraler for dannelse af ny tandemalje. Det er derfor vigtigt med en god spytproduktion for at opretholde en stærk tandemalje. Glycerin, der findes i de fleste tandpastaer, lægger sig som en film på tænderne, som hæmmer optagelse af mineraler fra spyttet og dermed opbygning af tandemalje. Derfor bør glycerin i tandpasta undgås.
  • Børst med et let tryk på tandbørsten. Det er hårspidserne på tandbørsten, der gør arbejdet med at rense tænderne. Hvis man trykker for hårdt på tandbørsten, så bøjes hårene om, så de ikke kan rense tænderne effektivt.
  • Børst ikke tænder lige efter indtagelse af syreholdig føde (f.eks. frugt eller frugtjuice). Syren blødgør tandemaljen, så den kan tage skade af tandbørstningen. Skyl gerne munden med rent vand efter indtagelse af syreholdig føde. Det er også godt at skylle munden i saltvand.
  • Dyp gerne tandbørsten i brintoverilte efter tandbørstning for at desinficere den.

Reference: Nadine Artimes

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*