Grillning er udbredt i sommermånederne, men det kan være fornuftigt at begrænse indtagelsen af grillmad, fordi grillning forårsager dannelse af skadelige stoffer i maden. Især skal man undgå at overfladen bliver forkullet. Sorte områder på den grillede mad bør ikke spises. Dette gælder også ved stegning på pande eller ovnstegning. Det er bedst at begrænse temperaturen og så til gengæld stege eller grille i lidt længere tid så sort-svidning undgås.
Det hjælper ganske meget at marinere kødet før grillning. Undersøgelser har vist, at marinering af kød i 6 timer i rødvin eller øl begrænser dannelsen af nogle af de sundhedsskadelige stoffer med op til 90%. Samme effekt har en marinade lavet af olivenolie, citronsaft og hvidløg. Det er derfor en god ide at marinere kødet. Det giver sikkert også en bedre smag.
Kilde: Dr. Mercola
Til daglig foretrækker jeg selv at kødet koges. Så kommer temperaturen aldrig over 100 grader. Det er også nemmere for fordøjelsessystemet at håndtere kød, der ikke har været udsat for høje temperaturer.
Leave a Reply