Såning efter biodynamisk såkalender gav højere udbytte

Biodynamiske gartnere og landmænd anvender den biodynamiske såkalender for at så afgrøder og udplante grøntsager mm. på optimale tidspunkter.

Nogle haveejere i Vestjylland har lavet forsøg, for at undersøge om der er fordele ved at så efter den biodynamiske såkalender. Resultaterne var gode. Der var 10% bedre fremspiring af majs sået i overensstemmelse med kalenderen. Spinat kunne bedre modstå angreb af skadedyr, når det var sået indenfor det optimale tidsrum. I radiser og rødbeder blev der opnået 37 – 38% højere udbytter i de parceller, der blev sået i overensstemmelse med den biodynamiske såkalender sammenlignet med dem, der blev sået på et andet tidspunkt. Ref: Såtidsforsøg i Vestjylland af Birthe Toft

Man kan købe den biodynamiske såkalder 2022 i trykt udgave, men den dækker kun det indeværende år, så man må købe en ny til næste år. I stedet for at købe ny såkalender hvert år, kan du se kalenderen online, f.eks. på rhytmofnature.net her. På samme website finder du også en gartnerkalender, en hus- og havekalender mm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*