Æghinde giver sunde led

Mange oplever problemer med ømhed og smerter i leddene. For at afhjælpe det, er det fordelagtigt at spise hinden under æggeskallen. Denne hinde bliver ofte kasseret sammen med æggeskallen, og det er synd. Den indholder nemlig bl.a. disse vigtige bestanddele:

  • Kollagen, der er et fiberagtigt protein, som styrker bindevæv og brusk.
  • Elastin er et protein, som har betydning for hud, hjerte-kar-system og brusk. Elastin bidrager til at gøre kroppens væv mere elastisk.
  • Desmosin og isodesmosin er 2 aminosyrer, som ligeledes har betydning for vævets elasticitet.
  • Glucosaminglucaner (bl.a. glucosamin og chondroitin) er en type kulhydrater, der udgør vigtige bestanddele i bindevæv og knogler.
  • Transformerende vækstfaktor-b er et protein, som understøtter foryngelse af kropsvæv og immunsystemet.

Når man piller skallen af f.eks. et blødkogt æg, så er det som regel nemt at trække hinden af æggeskallen og spise den. Det er et godt og billigt bidrag til sunde knogler, led og bindevæv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*