Børn døde efter brug af mundbind under idræt

Regeringen har som bekendt strammet op på krav til brug af mundbind på trods af, at der ikke er god dokumentation for, at de kan beskytte mod coronavirus. Tværtimod kan mundbind gøre mere skade end gavn.

Brug af mundbind er ikke uproblematisk, da de kan forøge niveauet af CO2 i indåndingsluften til en sundhedsskadelig koncentration. I Kina er der rapporteret om to dødsfald hos teenagere, der udøvede sport med mundbind på. Ref.: The Jakarta Post

Det må derfor frarådes at anvende mundbind ved fysisk krævende sport og arbejde.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er følgende personer undtaget fra krav om mundbind:

  • Børn under 12 år.
  • Personer med fysiske eller mentale forhold, som forhindrer korrekt brug eller forhindrer udførelse af vigtige funktioner, fx mundbetjent kørestol. 
  • Personer som har betydeligt ubehag ved brug af mundbind, fx personer med hudsygdom, vejrtrækningsbesvær eller angst.

Der skal ikke forelægges dokumentation, som fx en lægeerklæring, for at en person af den ene eller anden grund ikke kan anvende mundbind eller visir, og der skal ikke påkræves et krav om dette, hverken i kollektiv transport, på restauranter, butikker mv. Personer, der af ovenfor nævnte grunde ikke kan anvende mundbind eller visir må ikke bortvises eller blive nægtet adgang. Ref: Sundhedsstyrelsen

I det seneste nummer af magasinet “Mit Helbred” er der en lang liste over forskningsresultater, der viser, at mundbind ikke er effektive til at forhindre overførsel af smitte. Ref.: “Mit Helbred” nummer 5, 2020.

I et af disse forsøg blev der i en periode på 6 måneder i 1980 ikke anvendt mundbind i en operationsstue på et hospital i Colchester, England for at undersøge om det gjorde en forskel. Resultatet af forsøget var, at i perioden uden mundbind blev antallet af sårinfektioner efter operationer mere end halveret i sammenligning med tidligere perioder med brug af mundbind. Ref.: “Is a mask nescessary in the operating theatre” af Neil W. M. Orr.

Læs også: Mundbind øger CO2 i indåndingsluften

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*