Forebyggelse af kræft

Kræft er desværre blevet meget udbredt i vor tid. Det skyldes nok bl.a. forandringer i livsstil og kost. Et surt og iltfattigt miljø i kroppen er noget, som kræftceller elsker. (Et surt miljø bidrager også til nedbrydning af knogler og tænder og giver knogleskørhed). Hvad giver et surt miljø i kroppen? Nogle af de værste syndere er alkohol, sukker og kaffe. Alkohol er værst ifølge Victoria Boutenko (forfatter til “Greens Can Save Your Life”. Animalske fødevarer incl. æg og mælkeprodukter samt mel og gryn er også syredannende, så overdreven indtagelse af disse er heller ikke det bedste.

Det kan være meget gavnligt at skabe et neutralt eller svagt basisk miljø i kroppen. Rå grøntsager hjælper til at skabe et mere basisk og iltrigt miljø, som kræftceller ikke kan tolerere. Kogte eller stegte grøntsager er desværre svagt syredannende og iltfattige, så det er bedst at indtage grøntsagerne i rå form. Især blad-grønt og agurk er gode basedannere. Er man ikke vandt til råkost, er det ikke sikkert, at man kan tolerere fra den ene dag til den anden at gå over til store mængder råkost. Så må man gøre det gradvist og lytte til sin krops signaler.

Kartoffelvand er også en effektiv basedanner. Det laves ved at skære en økologisk rå kartoffel i tynde skiver og lægge skiverne i en kande med en halv liter rent vand. Stil vandet i køleskabet natten over og drik det næste morgen FØR morgenmaden. Alma Nissen i Sverige helbredte gigtpatienter med denne drik, der er noget af det mest syreudrensende. Bemærk at kartoflen skal skæres i skiver. Den skal IKKE rives på et rivejern, da det vil tilføre kartoffelstivelse til vandet, så det bliver mindre effektivt.

En anden effektiv basedanner er tvekulsurt natron. Det giver også et iltrigt miljø i organismen. Den italienske kræftlæge Dr. Tullio Simoncini i Rom anvender faktisk tvekulsurt natron til kræftbehandling. Ved pH på 7,4 (svagt basisk) bliver kræftceller inaktive og ved PH på 8,5 dør de, medens de sunde celler vil overleve. Nej, jeg har ingen økonomiske interesser i at sælge tvekulsurt natron. Du finder det ikke i min butik. Hvis jeg solgte det, så ville jeg være underlagt statscensur og kunne ikke skrive om dets gode egenskaber her. Du kan købe det hos materialisten for småpenge. Tvekulsurt natron og andre bicarbonat-forbindelser findes naturligt i kildevand. I områder med højt indhold af bicarbonat-forbindelser i drikkevandet er folkesundheden væsentlig bedre end gennemsnittet.

Hvordan står det til med pH-en i din krop? Det kan du nemt teste ved at tisse på en strimmel indikatorpapir. Den skal helst være tæt på 7. Du kan også nøjes med at slikke på indikatorpapiret. Det giver ofte samme resultat.

Som nævnt er det også vigtigt at undgå et iltfattigt miljø i organismen. Rygning giver iltmangel i organismen og kan derfor fremme kræft. Motion i frisk luft bidrager til at ilte organismen og er derfor at anbefale, især hvis man har stillesiddende arbejde.

Varme er også en god hjælp i kampen mod kræft. Det er blevet opdaget at kræftceller dør ved en temperatur, der er 2 grader lavere, end hvad raske celler kan tolerere. Hvis man får feber, så er det som regel fordi kroppen prøver at bekæmpe skadelige mikroorganismer. Så med mindre der er tale om ekstrem og farlig feber, så skal man ikke forsøge at køle en feber ned. Tværtimod, for feberen helbreder.

Men der er noget, der synes vigtigere end alt det ovenstående i kampen mod kræft og sygdom i almindelighed: Mental sundhed. Dr. Vogel skrev i hans bog “Den lille Doktor” at en negativ psykisk indstilling er en af de største kræftfremkaldende faktorer. Undgå så vidt muligt stress og undertrykkelse.

Referencer:

  • Victoria Boutenko: “Greens Can Save Your Life”
  • A.Vogel: “Den lille doktor”
  • Ole Larsen: “Hovedpine og Rygsmerter”
  • Dr. Mercolas nyhedsbrev af 20. august 2009
  • Helsekonsulenten: Kræftforebyggelse

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*