Sundhedsskadelig BPA på kvitteringer fra supermarkedet

Jeg ser nu hyppigt kassedamer og -mænd i supermarkeder, der bærer handsker for ikke komme i berøring med kvitteringer, der ofte har en belægning, som indeholder det sundhedsskadelige kemikalie BisPhenol-A (BPA). BPA er hormonforstyrrende og kan bl.a. forårsage fertilitetsproblemer, for tidlig pubertet og fedme.

Er det ikke grotesk, når supermarkeder giver dig kvitteringer i hånden, som de ikke selv vil røre? Nogle supermarkeder har endda anskaffet nye kasser, hvor kvitteringen printes ud lige foran kunden, så kassedamen slet ikke skal overrække den til kunden.

Jeg talte fornylig med en forhandler af papirruller til kasseapparater. Han sagde, at de også sælger BPA-fri papirruller for en meget beskeden merpris.

Hvis du kan undvære kvitteringen, så er det en god ide at lade være med at tage imod den. Du kan også bede dit supermarked om at gå over til BPA-fri kvitteringer. Hvis adskillige kunder beder om det, så vil de sikkert skaffe BPA-fri kvitteringer for at undgå, at kunderne skifter til et andet supermarked.

Dr. Sara Gottfried fortalte om BPA på Womens Wellness konference for nyligt. Her nævnte hun, at plastemballage af typerne 1, 2 og 5 er de bedste, da de indeholder færrest sundhedsskadelige stoffer. Du kan normalt se et af disse numre på bunden af emballagen sammen med genbrugssymbolet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*