Fødevaresammensætning

Hippocrates Health Institute i Florida har udgivet “Food Combining Chart”, der er en guide på 4 sider, som kort og præcist vejleder i optimal fødevaresammensætning. Guiden har en laminering i høj kvalitet, så du kan have den liggende i køkkenet eller hænge den på køleskabet uden at risikere, at den bliver beskadiget af fugt, fedtstof eller lignende. Hvad kan denne guide gøre for dig? Læs videre herunder:

Oplever du nogen gange forstoppelse, luft i maven og andre fordøjelsesproblemer, så er den simple løsning ofte at sammensætte sine måltider således, at ingredienserne ikke stiller vidt forskellige krav til fordøjelsesvæsken. Nogle fødevarer kræver mere syre end andre for at blive fordøjet, og nogle fødevarer kræver mere tid i mavesækken end andre. Mavesækken udskiller den rette mængde syre og tilpasser tiden i overensstemmelse med, hvad der er optimalt for de fødevarer, som man har indtaget.

Problemet opstår, hvis man i samme måltid blander fødevarer sammen, der stiller meget forskellige krav til fordøjelsesvæske og fordøjelsestid. Så må fordøjelsessystemet gå på kompromis, og det kan resultere i, at føden bliver alt for længe i fordøjelsessystemet, så den begynder at gå i forrådnelse. Det kan resultere i ildelugtende gas, overvækst af candida-svamp, dannelse af giftige svampetoksiner, dårlig optagelse af næringsstoffer mm.

Mads Bo skriver om det på side 58 i bogen “Super Simpel Sundhed”, hvor han giver nogle grundregler og eksempler på forkert og rigtig fødevaresammensætning. Men med det nye Food Combining Chart får du en omfattende og samtidig kort og præcis guide til optimal fødevaresammensætning. Denne guide indeholder grundprincipper, gyldne regler og en liste over hvor lang tid forskellige fødevarer skal bruge i fordøjelsessystemet. Guiden er tilpasset en vegansk livsstil med overvejende råkost, men principperne kan sagtens anvendes til livsstil, hvor der også indgår animalsk føde.

Food Combining chart viser dig, hvordan du optimalt kombinerer fødevarer i det enkelte måltid.
Food Combining chart viser dig, hvordan du optimalt kombinerer fødevarer i det enkelte måltid.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*