Sammenhæng mellem kost og depression

Brugen af antidepressiv medicin er steget kraftigt gennem de seneste årtier på trods af alvorlige bivirkninger (bl.a. permanent hjerneskade), og mange selvmord forbindes med brug af antidepressiv medicin.

Signalstoffet serotonin, der bl.a. overfører signaler mellem nervecellerne, har en positiv indflydelse på humøret. Serotonin er også vigtigt for immunforsvaret, og det har kræfthæmmende egenskaber. Noget af serotoninen omdannes til hormonet Melatonin, der har betydning for en god nattesøvn. Serotonin dannes fortrinsvis i tarmsystemet, og et velfungerende tarmsystem er derfor vigtigt. Skadelige fødevaretilsætningsstoffer, raffinerede fødevarer og visse typer medicin kan hæmme tarmsystemets funktion. Alm. eksempler er:

  • Antibiotika, der dræber de sunde tarmbakterier, som er vitale for korrekt fordøjelse
  • Aspartam (et kunstigt sødemiddel, der findes i mange “light”-produkter)
  • Fluor, der findes i nogle typer tandpasta, og visse steder i verden tilsættes til drikkevandet
  • Klor, der nogen steder tilsættes til drikkevandet, og som regel tilsættes til vandet i svømmehaller.
  • P-piller
  • Antidepressiv medicin af SSRI-typen (lykkepiller) hæmmer optagelselsen af serotonin fra tarmsystemet
  • Raffinerede fødevarer med højt indhold af stivelse og/eller sukker (især fruktose), der fremmer vækst af candida-svampen i tarmsystemet
  • Hvede og produkter med hvede hæmmer produktionen af serotonin

Man kan derfor gøre meget for at forebygge mentale problemer ved at undgå eller begrænse ovenstående. Det er desuden vigtigt at få regelmæssig motion, helst udendørs i frisk luft og naturligt sollys. Solbeskyttende lotion hæmmer produktionen af D-vitamin i huden, og bør derfor ikke anvendes, medmindre der er en reel risiko for solskoldning.

Kilde: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 30. august 2012

Vidste du forresten, at brug af solbeskyttelsesmidler er en væsentlig årsag til kræft, også hudkræft! Mere om det i “Kræft er ikke nogen sygdom” af Andreas Moritz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*