En sand gyserhistorie fra psykiatriens verden

En bekendt af mig begik en skæbnesvanger fejl, da han i oktober blev standset af politiet, mistænkt for spritkørsel. En alkoholtest viste dog, at han ikke var påvirket af alkohol. Men formentlig pga. dårlig og mærkelig opførsel overfor poliet, blev han anbragt på den lukkede psykiatriske afdeling på Odense Universitetshospital. Her blev han bæltefikseret i dagevis og tvangsmedicineret i ugevis med særdeles skadelige psykofarmaka. Han var ikke til at kende igen bagefter: Hans livsenergi var væk. Først på det tidspunkt fik han lov til at komme over på den åbne afdeling, hvorfra han senere blev udskrevet. Men han var nu så afhængig og ødelagt af psykofarmaka, at han døde ved juletid. Dødsårsag: Medicinforgiftning.

Denne uhyggelige hændelse viser, at man gør klogt i at opføre sig pænt og normalt overfor politiet. Politiet har magten til at anbringe folk på den lukkede psykiatriske afdeling helt uden nogen form for retssag. At blive langsomt henrettet ved forgiftning med psykofarmaka uden mulighed for forudgående retssag er nok noget nær den hårdeste straf man kan blive udsat for af myndighederne i dagens Danmark.

Apropos psykiatrisk behandling har det hidtil været sådan, at folk på sygedagpenge var tvunget til at tage imod behandling med de skadelige psykofarmaka, hvis deres læge ordinerede det, for at beholde retten til støtte. Der er udsigt til at dette bliver lavet om med den nye sygedagpengereform, som kort er beskrevet på DR her. Se punkt 5.

Medborgernes Menneskerettighedskommission (MMK) arbejder for at få sandheden om psykiatri gjort kendt og få sat en stopper for denne ødelæggende behandlingsform. Se MMKs website for mere information om, hvad der virkelig foregår indenfor psykiatrien. Her finder du også rystende og afslørende dokumentarfilm om dette.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*