Farlig kolesterolsænkende medicin

Fornyligt talte jeg med en dame, der døjede med bl.a. hukommelsestab, manglende energi, svimmelhed, søvnbesvær og grøn stær. I løbet af samtalen kom det frem, at en hjertespecialist havde sat hende på Simvastatin (et kolesterolsænkende medikament af den såkaldte statin-type). Jeg slog bivirkningerne op og fandt, at alle de ovennævnte lidelser er mulige bivirkninger for Simvastatin. Damen fik et eksemplar af bogen “Kolesterol – Myter og Realiteter”. For nogle dage siden ringede hun til mig og fortalte, at hun havde besøgt sin egen læge og forklaret ham, at hun ikke havde behov for Simvastatin. Lægen var heldigvis enig og tog hende af Simvastatin. Nu bliver det interessant at se, hvor hurtigt bivirkningerne fortager sig.

De kolesterolsænkende lægemidler af statin-typen er blandt verdens mest solgte, hvilket er sørgeligt, da bivirkningerne er alvorlige, og, som Uffe Ravnskov dokumenterer i hans bog “Kolesterol – Myter og Realiteter”, så er det ikke nødvendigvis godt for helbredet at sænke kolesteroltallet, og da slet ikke, hvis det gøres med statiner. Hvis du kender nogen, der er på statiner, så kan det være en stor hjælp for dem at få ovennævnte bog. Det vil hjælpe dem til en afklaring af deres forståelse af kolesterolets betydning i organismen og statinernes skadevirkninger.

Nyere forskning viser endvidere at statiner øger risikoen for hjerneblødning og visse andre hjerte-kar-sygdomme. (Kilde: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 22 juni 2011)

Skulle der alligevel være behov for at sænke kolesteroltallet, så findes der godkendte naturlægemidler på markedet som “Husk” loppefrøskaller, der ikke har statinernes bivirkninger.

Enhver ændring eller ophør med medicinering bør ske i samråd med en kvalificeret læge. Hvis man af en eller anden grund ønsker at skifte læge, så kan Læger uden Sponsor måske være et godt sted at finde en ny læge.

Kolesterol - myter og realiteter af Uffe Ravnskov
Kolesterol – myter og realiteter af Uffe Ravnskov

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*