Naturlig maling, rustbeskyttelse, mørtel mm.

Meget maling indeholder akryl (en type plastic). Med tiden skaller det af og mikroplastic kan spredes i naturen. Akryl anvendes også til fugemasse, og nogle mørtelblandinger er tilsat akryl.

Oliebaseret maling, træ- og rustbeskyttelse indeholder ofte sundhedsskadelige ingredienser, der er fremstillet af mineralsk olie. Arbejde med disse substanser kan give hovedpine, og længere tids ophold i dampene kan føre til hjerneskade. Man bør derfor beskytte sig med gasmaske og/eller kraftig udluftning, hvis man arbejder med sådanne stoffer.

Heldigvis er det nemt og ofte billigt at fremstille naturlig maling, træbeskyttelse, rustbeskyttelse, mørtel mm. I bl.a. landsbyen Friland på Djursland har man i høj grad anvendt naturmaterialer til byggeri. TV-serien om friland bliver genudsendt i denne tid, og kan ses på dr.dk her.

For at gøre det nemt for dig, har jeg samlet opskrifter på de naturlige alternativer på helseopskrifter.dk her. Kender du selv gode opskrifter, så skriv dem gerne i kommentarfeltet herunder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*