Bayer kan gå fallit efter køb af Monsanto

Den 28. april havde det tyske kemifirma Bayer online årsmøde for sine aktionærer.

Bayer købte det amerikanske kemifirma Monsanto i 2018. Monsanto var berygtet for sine sundhedsskadelige gen-modificerede afgrøder og giftige kemikalier (bl.a. Roundup).

Monsanto er blevet dømt til at betale gigantiske beløb i erstatning til folk, der er blivet skadet af deres kemikalier. Men det er kun begyndelsen. Ifølge Jeffrey Smith fra Institute for Responsible Technology kan retssager og erstatninger i de kommende år føre til, at Bayer går fallit.

Tre retssager fik Bayers aktier til at falde 35% i værdi, og Bayers bestyrelsesformand Werner Wenning er nu gået af. Tilbage i 2016 advarede Jeffrey Smith i et åbent brev Bayers investorer mod at overtage Monsanto, bl.a. fordi deres hovedprodukt Roundup er klassificeret som “sandsynligvis kræftfremkaldende”, men Bayer ignorerede advarslerne og sidder i dag med Sorteper i form af Monsanto og de mange kommende retssager.

Se Jeffreys Smiths 2 minutter video “Corporate Karma” her, hvor han redegør for, hvordan Monsantos gift kan føre til Bayers fallit.

Ref.: Institute for Responsible Technology

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*