Monsantos skadelige kemikalier

I et nyligt interview på Radio Frihed med Jørgen Jørgensen beretter han om Monsantos lidet beundringsværdige  bedrifter i fortiden og nutiden. I interviewet kommer det frem, at Monsanto har medvirket til eller stået bag udviklingen af mange skadelige substanser som f.eks:

  • Coca-Cola
  • Agent Orange (ukrudtsmiddel, der er ekstremt giftigt også for dyr og mennesker, og som blev anvendt under Vietnam-krigen)
  • PCB (polychlorerede biphenyler: giftigte kemikalier, der tidligere blev anvendt til at gøre fugemasser til bygninger mm. elastiske)
  • Roundup
  • DDT (giftigt insektmiddel)
  • Aspartam (giftigt sødestof, der stadig tillades)
  • Genmodificerede organismer

Kilde: Radio Frihed

Der har længe været berettet om frugtbarhedsproblemer og andre helbredsproblemer hos dyr, der blev fodret med genmodificerede afgrøder. Nu har en amerikansk forsker fundet et patogen (sygdomsfremkaldende stof) i genmodificerede planter af Roundup Ready typen. Dette patogen forårsager netop frugtbarhedsproblemer hos dyr. Så nu er der videnskabelig opbakning bag disse beretninger om frugtbarhedsproblemer. Denne type genmodificerede afgrøder er udviklet af Monsanto til at kunne modstå Monsantos eget ukrudtsmiddel Roundup.

Kilde: Økologisk Landsforening

Ikke så mærkeligt at Monsanto har det svært økonomisk nu hvor det er gået op for så mange, at der er alvorlige sundhedsproblemer forbundet med mange af deres produkter. Med den magt, som vi forbrugere har til at fravælge dårlige produkter, så kan genmodificerede afgrøder og mange andre skadelige stoffer forhåbentlig være taget af markedet i en ikke så fjern fremtid.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*