Ny forskning viser sammenhæng mellem glyphosat og alvorlig depression

Glyphosat er det mest anvendte aktivstof i ukrudtsmidler. Det mest kendte glyphosat-baserede ukrudtsmiddel kom på markedet i 1974 med handelsnavnet Roundup. Det blev produceret af kemifirmaet Monsanto, der i dag er overtaget af Bayer, som stadig producerer det.

Et nyt studie fastslår, at glyphosat forårsager depression, kognitive vanskeligheder og reduceret hørelse. Studiet blev udført af forskere fra Taiwan, der analyserede data fra tidligere amerikansk forskning. Studiet omfattede 1532 voksne amerikanere, hvoraf 80,4% havde målbare koncentrationer af glyphosat i deres urin. Der blev fundet sammenhæng mellem koncentrationen af glyphosat i deres urin og risikoen for at de udviklede alvorlig depression, reduceret kognitiv evne og stærkt nedsat hørelse.

Tidligere forskning har vist, at glyphosat virker som en nervegift og kan medføre adfærdsvanskeligheder, bl.a. ADHD. Anden forskning har vist sammenhæng mellem udsættelse for glyphosat og cancer, medfødte misdannelser og fertilitetsproblemer.

Man kan undgå glyphosat ved at fravælge fødevarer, der kan indeholde glyphosat. Genmodificeret soja er modificeret til at tolerere glyphosat og bliver sprøjtet med glyphosat. Glyphosat kan derfor findes i genmodificerede sojabønner. Korn og visse andre frøplanter nedvisnes til tider med glyphosat et par uger før høst, så også disse produkter kan indeholde glyphosat. Soja og korn anvendes ofte som foder til bl.a. kyllinger, høns, grise og kvæg. Glyphosat er fundet i kød, hønseæg, mælk og mælkeprodukter. Ved at vælge økologiske produkter kan man som regel undgå glyphosat.

Når man sveder, kan giftstoffer som glyphosat renses ud med sveden. At gå i sauna kan derfor bidrage til at afgifte kroppen.

Ref.:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*