Roundup giver kræft og kan blive forbudt om 3 år

Et nyt studie fra University of Washington viser, at personer, der arbejder med glyphosat (aktivstoffet i Roundup) har 41% øget risiko for lymfekræft. I Danmark er forekomst af lymfekræft steget hele 3 gange i de seneste 50 år.

Roundup blev udviklet af Monsanto, der i dag er overtaget af Bayer.
Siden Roundup kom på markedet i 1974 er forbruget steget støt, bl.a. fordi resistensudvikling hos ukrudt har ført til højere dosering, og fordi nedvisning af afgrøder før høst er blevet mere udbredt. Også visse nyere dyrkningsmetoder med direkte såning og reduceret jordbearbejdning har ført til stærkt øget anvendelse af glyphosatholdige pesticider.

Det anbefales derfor at spise økologisk, da rester af glyphosat og andre pesticider kan forekomme i mange konventionelle fødevarer. I økologisk landbrug er anvendelse af glyphosat forbudt.

Den gode nyhed er, at dette nye studie af glyphosat kan blive dødsstødet for glyphosat. I EU udløber den nuværende tilladelse om 3 år, og det er ikke sansynligt, at denne tilladelse bliver forlænget. Det kan også forventes, at økologisk landbrug vil blive langt mere udbredt, når glyphosat ikke længere er en mulighed.

Kilde: Politiken

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*