Censur: Googles storhed og fald

Den frie presse er under pres. De såkaldte mainstream medier er i høj grad kontrolleret af industrielle interesser, bl.a. medicinalindustrien, hvilket ses af deres måde at fremlægge information på. F.eks. har Jysk-Fynske Medier, som jeg selv holder øje med, udsendt masser af “gratis reklame” for den skandaløse HPV-vaccine. Jeg anser derfor ikke disse medier som del af den frie presse.

Til den frie presse regner jeg medier som f.eks. amerikanske Infowars, Natural News, Mercola og mange flere. Her i Danmark har vi f.eks. TV fra en anden planet, Radio Frihed, Psykiatriavisen, Mayday-info og Mit Helbred som eksempler på den frie presse.

Den frie presse har hidtil anvendt youtube, facebook og lignende kanaler til at få budskaber ud. Søgemaskinerne spiller også en stor rolle.

I sidste måned valgte Google, der ejer youtube, at bortcensurere Infowars, så denne kendte amerikanske nyhedskanal ikke længere kunne sende nyheder ud via youtube. Infowars har gjort meget for at gøre opmærksom på skandaløse forhold (f.eks. skadelige vacciner, pesticider og mikrøbølger), som de fleste af os påvirkes af. Infowars informerer også om anvendelse af naturmidler mod forskellige lidelser.

Også Natural News blev bortcensureret fra youtube. Derfor har Mike Adams, der står bag Natural News, oprettet en ny videotjeneste: Brighteon.com. Her kan man uploade og se videoer ligesom på youtube, men uden at blive udsat for urimelig censur. Infowars, Natural News og mange flere er nu begyndt at lægge deres informationsvideoer på Brighteon.com i stedet for youtube.

Ifølge Natural News udøver Google også censur på søgeresultater i deres søgemaskine, og selv browseren Google Crome censurerer, hvad der kan vises på skærmen. Også Firefox browseren har indført censur. Sociale medier som facebook er også blevet taget i at udøve censur.

Blandt søgemaskiner, der ikke udøver urimelig censur, og som tilmed ikke overvåger og udspionerer alt hvad du foretager dig på nettet, kan nævnes duckduckgo.com, som anbefales af flere fra den frie presse.

Som browser kan man bruge vivaldi.com eller brave.com i stedet for Chrome eller Firefox. Vivaldi.com er som standard på dansk, når du downloader den i Danmark. Jeg har selv brugt den i nogen tid nu med godt resultat. Brave.com skulle være mindst dobbelt så hurtig som Chrome.

Det er glædeligt, at vi kan vælge disse tjenester, der ikke udøver urimelig censur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*