Autisme, insektdød og mikrobølgestråling – er der en sammenhæng?

Fra 2010 til 2017 er antallet af børn med en psykisk diagnose som ADHD, autisme mm. fordoblet. Kilde: DR

I de senere år er der også sket et voldsomt fald i bestanden af insekter.
Kilde: DR

Nogen giver landbruget skylden, men det kan ikke være hele forklaringen. Bl.a. her i Danmark er store landbrugsarealer taget ud af drift og blevet til natur-arealer, og en stadig større del af landbrugsjorden drives økologisk.

Siden mobiltelefonerne for alvor blev udbredt sidst i halvfemserne er mikrobølgestrålingen steget voldsomt. Telefonerne har fået meget små og ringe antenner, der kræver stor sendestyrke for at fungere, og der er blevet opsat stadig flere mobilmaster. I gamle dage havde mobiltelefoner generelt langt bedre antenner. I dag er der er stor forskel på kvaliteten af antenner på mobiltelefoner. Du kan se tests af antennekvalitet på nye mobiltelefoner på meremobil.dk her.

Ifølge Professor Gert Frølund Pedersen kræver mobiler med dårlig antenne 10 gange større sendestyrke i forhold til de bedre. Det er derfor værd at vælge en model med god antenne, hvis du skal købe mobiltelefon. Det koster kun få kroner ekstra i produktionsomkostninger at udstyre en mobiltelefon med en god antenne, så det er forkasteligt at nogle mobilproducenter laver produkter med dårlige antenner. Antenner er ikke rakatvidenskab. Hvis man kunne lave gode antenner for 20 år siden, så kan man også i dag.

Forsøg viser, at mikrobølgestråling er særdeles skadelig for insekter. I et forsøg udsatte man pupper af melorme for mikrobølgestråling. Kun 24% af dem udviklede sig normalt, 25% døde, og 51% udviklede sig unormalt. I kontrolgruppen uden stråling udviklede 90% af insekterne sig normalt. Kilde: Researchgate

Insekter er vigtige til bestøvning af planter. Mange planter, bl.a. frugttræer, giver ikke frugt eller frø uden bestøvning med hjælp fra insekter. Insekter er også vigtige som føde for fugle, padder og andre mindre dyr. Honning ville ikke eksistere uden bier.

For at bevare insekterne og alle de levende væsener, der er afhængige af dem, er det vigtigt, at mikrobølgestrålingen reduceres. Som omtalt i tidligere nyhedsbreve om emnet er der heldigvis løsninger til at reducere strålingen betydeligt.

Insekter som bier er nødvendige for frugtsætning og formering hos mange planter
Insekter som bier er nødvendige for frugtsætning og formering hos mange planter

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*