Mammografi

Screening for brystkræft med mammografi udsætter kroppen for stråling, der er 1000 gange kraftigere end almindelig røntgenfotografering. Denne stråling øger i sig selv risikoen for at få kræft. Ved denne procedure presses brystet også kraftigt sammen med risiko for spredning af kræftceller, hvis der er nogen. Er det mon fornuftigt at udsætte sig selv for den slags? Lægen Ulrik Dige skriver, at mange af de knuder, der opdages ved diverse helbredskontroller og screeninger, aldrig ville nå at udvikle sig til sygdom. Alligevel fører sådanne knuder ofte til operativ fjernelse af bryster med diverse bivirkninger til følge. Desuden er mammografi en usikker metode, der ofte resulterer i fejldiagnosticering med unødvendige operationer til følge.

Kilde: Mit helbred, nr. 5 år 2008 og Dr. Mercola.

Heldigvis er det nemt for den enkelte at sige nej til mammografi. (Det vil også frigøre hospitalspersonale til mere nyttige opgaver, så stress og travlhed på hospitalerne kan nedbringes).

I 1986 skrev Julia Vøldan bogen “Råkost og kræft”, hvor hun sammenlignede hospitalernes kræftbehandling med H.C. Andersens “Kejserens nye klæder”. Hun havde selv succes med at hjælpe kvinder til at få kræftknuder i brystet til at forsvinde v.h.a. hendes diæter. Hendes udmærkede bog, der bl.a. beskriver hendes diæter og helbredelsesmetoder, kan stadig fås hos antikvarboghandlere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*