Termografi: Sikker screening tilbydes nu i hele Danmark

I det offentlige sundhedsvæsen anvendes mammografi-screening til at opdage brystkræft. Metoden udsætter patienten for høje doser af røntgenstråling, der med tiden kan øge risikoen for brystkræft og muligvis også lungekræft. Desuden indebærer mammografi skadelig sammentrykning af brysterne, der kan få evt. eksisterende brystkræft til at sprede sig.

Mammografi-screening har i praksis vist sig ikke at reducere forekomsten af fremskreden brystkræft, og der er en overdiagnosticering på mindst 25%.

Ref: Videnskab.dk

Røntgen er ikke harmløst. Jeg har selv fravalgt tilbuddet om regelmæssig røntgenundersøgelse hos tandlægen. Hjernen udsættes også for røntgen, når tænderne røntgenfotograferes. At anvende røntgen til regelmæssig screening, når der ikke er mistanke om sygdom, er risikabelt og kan i længden gøre mere skade end gavn.

Hvis man ønsker screening, så er thermografi et uskadeligt supplement. Ved thermografi fotograferes kroppen med et varmefølsomt kamera. På det resulterende billede kan man se små temperaturforskelle i kroppens væv. Kræftvæv og væv med forstadier til kræft vil have en lidt højere temperatur end det omgivende væv. Med thermografi kan forstadier til brystkræft opdages hele 10 år før det vil udvikle sig til kræft, så der er tid til at sætte ind med forebyggende livsstilsændringer, før det udvikler sig til egentlig kræft.

Ref.: World Journal of Clinical Oncology, side 3

Thermografi kan også anvendes til at opdage mange andre former for begyndende helbredsproblemer andre steder i kroppen.

Her i Danmark tilbydes thermografi af Body and Breastcare (tlf: 20 77 36 66). Body and Breastcare har fået en mobilklinik, der kører rundt i det meste af Danmark, så du ikke behøver at rejse langt, hvis du har brug for screening.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*