Vaccinetvang er lovstridigt

Jurist Mikkel Kaastrup forklarede i et interview den 2. januar 2021 på dkdox.tv, at vaccinetvang er i strid med både dansk og EU lovgivning. Bl.a. Oviedo-konventionen forbyder tvang på sundhedsområdet. I denne konvention står der i kapitel 2, afsnit 5:

“Ingen intervention må foretages på sundhedsområdet uden den berørte persons frie og informerede samtykke. Denne person skal forud for enhver intervention have modtaget relevante oplysninger med hensyn til formålet og arten af interventionen samt med hensyn til de deraf følgende konsekvenser og risici. Den pågældende person kan til enhver tid frit trække sit samtykke tilbage.” 

Ref.: Oviedo-konventionen

Tvang giver heller ikke mening, for hvis vaccinen er effektiv, så kan dem, der vil beskytte sig, bare lade sig vaccinere, og så behøver de ikke at være bekymrede for at blive smittet af dem, der ikke er vaccinerede. Hvis vaccinen ikke er effektiv, så er der ingen god grund til at blive vaccineret.

Man har heller ikke pligt til at oplyse andre om, hvorvidt man er vaccineret. Det er en privat sag. Sundhedspersonale og andre med adgang til borgernes sundhedsoplysninger må naturligvis heller ikke videregive sådanne oplysninger.

Ref.: Interview med Mikkel Kaastrup 2. januar på dkdox.tv.

Det kan være rart at kende sine rettigheder i disse tider, hvor regeringen ulovligt har forsøgt at indføre mulighed for vaccinetvang.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*