Zika-virus er usandsynlig årsag til manglende hovedudvikling

I Brasilien og visse andre lande i Syd- og Mellemamerika anvendes i denne tid store mængder skadelige pesticider til at dræbe myg, der kan bære zika-virus. Zika-virus blev opdaget i 1947 hos nogle aber i Zika-skoven i Uganda. Myndighederne hævder, at denne virus er årsag til mangelfuld udvikling af hoved og hjerne hos fostre.

Der er flere problemer med den teori. Ud af 404 babyer med mangelfuld hovedudvikling var der kun 17, som blev testet positive for zika-virus. I nabolandet Columbia er der ingen problemer, selv om zika-virus også er meget udbredt der. Det er en forholdsvis harmløs virus, der ikke tidligere har været sat i forbindelse med mangelfuld udvikling af fostre.

Hvorfor ser vi pludselig denne kraftige stigning i antallet af børn, der fødes med mangelfuld hovedudvikling i Brasilien?

En sandsynlig årsag er en vaccination mod stivkrampe, difteri og kighoste. Denne kombinerede vaccine blev gjort obligatorisk for alle gravide kvinder i Brasilien i 2015, og i slutningen af 2015 begynder problemerne for alvor med børn, der fødes med mangelfuld udvikling af hovedet. Gravide kvinder bør ikke vaccineres, da det kan skade det ufødte barn.

En anden mulig årsag er tilsætning af pesticid til drikkevandet for at dræbe myggelarver. Det har man nu gjort i 18 måneder i myggeplagede områder i Brasilien. Det anvendte pesticid “pyroproxyfen” er fremstillet af det japanske firma Sumitomo Chemical, der arbejder tæt sammen med Monsanto. Det er naturligvis forkasteligt at tilsætte et sundhedsskadeligt pesticid til drikkevand.

Andre medvirkende faktorer er underernæring og udsættelse for andre pesticider. De misdannede børn kommer i de fleste tilfælde fra fattige familier, der ikke har råd til god ernæring, og hvor hygiejnen er mangelfuld. Det er også især i områder, hvor pesticider sprøjtes ud over landbrugsafgrøder fra fly, at der er problemer. Disse pesticider driver ofte ind over nærliggende landsbyer.

Kilde: Dr. Joseph Mercolas nyhedsbrev af 16. februar 2016

Danmark importerer store mændger foder og fødevarer fra Brasilien og andre Sydamerikanske lande. Køb økologisk, hvis du vil være med til at stoppe anvendelsen af pesticider. Så slipper du også selv for at få disse giftstoffer, som ofte kan findes i ikke-økologiske fødevarer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*