Akrylamid og kræft

Vi har før været inde på emnet akrylamid, der er et kræftfremkaldende stof, der dannes ved opvarmning af stivelsesholdige fødevarer som mel og kartofler. Jo mere opvarmning, jo mere akrylamid dannes. Derfor er “fødevarer” som kartoffelchips, kiks og småkager, der er bagt knas-tørre hele vejen igennem, også de fødevarer, der indeholder mest akrylamid.

Nu er det kommet frem, at akrylamid er op til 1000 gange mere kræftfremkaldende sammenlignet med andre kræftfremkaldende ingredienser i fødevarer (Kilde: “Healing with living foods”, nyhedsbrev nr. 57 af 29. september 2009.)

Hvis man får kræft, kan det derfor være en god ide at undgå eller stærkt begrænse indtagelse af brød, kartofler, kage og lignende. Få i stedet masser af råkost med overvægt af grønne grøntsager. Inspiration til opskrifter kan du bl.a. finde i “High on Smoothies” af Mads Bo Pedersen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*