Der findes mange såkaldte “superfoods” (super-fødevarer) på markedet, der importeres fra fjerne lande, men vi har også mange i den danske natur, som du sikkert kan få lov til at gå ud og hente gratis:
Agerpadderokke: Rig på mineraler, bl.a. silicium. Findes som ukrudt i det meste af landet. Kan tilberedes som urtete.
Blåbær: Rig på antioxidanter, kan erstatte acaibær.
Brændenælde: Den er rig på klorofyl, mineraler (bl.a. svovl) mm. Den kan anvendes som alternativ til spirulina. Små, friske skud er bedst. Store planter kan klippes ned, hvorefter der hurtigt vil kommer små, nye skud frem. Den kan tilberedes som suppe eller urtete. I rå form kan man presse juice af den og drikke, eller man kan blende den.
Citronmelisse: Fremmer god nattesøvn mm. Meget nem at dyrke og kan brede sig som ukrudt i en køkkenhave, hvis man ikke holder den i ave.
Fuglegræs: Er fuld af vitaminer og mineraler og kan erstatte hvedegræsjuice. Fuglegræs er almindeligt udbredt over det meste af verden og kan plukkes det meste af året. Selv i milde vintre kan man finde den. Fuglegræs kan tilsættes i salat.
Hyben fra hunderose: Rig på antioxidanter og indeholder naturlig vitamin C. Hyben er et godt alternativ til dyre superbær som f.eks. gojibær. Hunderose er almindelig i levende hegn. Hybenfrugterne bliver modne sidst på efteråret og kan plukkes en stor del af vinteren. Det er det røde frugtkød, der er mest værdifuldt, ikke kernerne. Den invasive art rynket rose (hybenrose) har også store, spiselige hybenfrugter. Om sommeren kan man i stedet spise kronbladene. Kronblade fra andre typer af roser er også spiselige.
Mælkebøtte: Indeholder bitterstoffer mm. Unge blade og blomster er bedst.
Skvalderkål: Indeholder bitterstoffer mm. Unge blade er bedst. Ældre skvalderkål kan klippes ned, så friske, nye skud kommer frem.
Ref: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 31. juli 2017
Leave a Reply