Gift fra Monsanto i opdrættet laks

Vidste du, at opdrættet laks indeholder gift fra deres foder? Fisk i norske laksefarme får foder fra den danske fiskefoderfabrik i Thyborøn. Her tilsættes giftstoffet ethoxyquin fra Monsanto, da det har en antioxidant-virkning og hæmmer harskning af foderet. Dette giftstof er naturligvis forbudt at tilsætte i fødevarer og foder til dyr, men der er et smuthul i lovgivningen, når det gælder foder til fisk. Det meste af giften ender i havet, hvor det forurener. Noget af giften findes i de spiseklare fisk, som man kan købe i supermarkedet. Her er det fundet i mængder langt over den tilladte grænseværdi.

I fiskeolietilskud til mennesker anvendes typisk naturlig E-vitamin som antioxidant, men det er åbenbart for dyrt for fiskefarmere.

Ovenstående er vist i dokumentarfilmen “Er fisk sundt” (54 min). Den bliv vist på DR for nogle år siden, men jeg er først for nyligt blevet opmærksom på den, efter at den blev vist på et amerikansk helse-website.

Af samme film fremgår det, at den asiatiske panga-fisk, der fås billigt i mange supermarkeder, opdrættes under kummerlige forhold i forurenet vand, og gives meget antibiotika, der ender i havet.

Det er bedst at holde sig til vildtfangede fisk fra f.eks. Atlanterhavet. Fisk fra indre farvande som Østersøen er udsat for en del forurening, hvilket også fremgår af ovennævnte dokumentar. Det er også bedst holde sig til små fisk som sardiner, ansjoser og sild. Store fisk som f.eks. tun indeholder flere giftstoffer, fordi de er højt i fødekæden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*