GMO-foder medfører inflammation i fordøjelsessystemet

En videnskabelig undersøgelse af 168 grise, der blev fodret med majs og soja, viste, at dem der fik genmodificeret majs og soja, havde 2,6 gange mere inflammation (betændelseslignende tilstand med akut rødme og varme) i mavesækken sammenlignet med dem, der fik naturlig majs og soja. Værst ramt var han-grisene, der havde 4 gange mere inflammation. Der blev også observeret tyndere tarmvægge og til tider dødelige tarmblødninger hos GMO-fodrede grise. Forfatterne bag undersøgelsen er Judy Carman og Howard Vlieger.

Denne undersøgelse er den anden af kun to uafhængige videnskabelige undersøgelser af langtidsvirkninger af GMO-afgrøder anvendt til dyrefoder. Den første langtidsundersøgelse blev udført på rotter, og var ledet af den franske forsker Gilles-Eric Séralini. Hans undersøgelse viste, at GMO-foder og glyphosat (aktivstof i Roundup) var særdeles skadeligt for rotterne, der i stort antal fik kræft og andre lidelser. Uafhængige undersøgelser vanskeliggøres af, at firmaerne, der har patent på de genmodificerede afgrøder, normalt ikke tillader, at disse afgrøder anvendes til uafhængig forskning.

Kilde: Judy Carman

Denne nye undersøgelse med grise kan derfor få stor betydning i bestræbelsen på at udfase brugen af GMOer. Grises fordøjelsessystem ligner nemlig menneskets fordøjelsessystem meget. Der er læger, der har succes med at helbrede patienter med mave-tarm-sygdomme ved at ordinere en GMO-fri kost.

Professor Don Huber har i et nyligt interview forklaret, at påståede gavnlige virkninger af GMOer ikke eksisterer. GMOer giver ikke højere udbytte, og de er ikke mere næringsrige, tværtimod. At skabe planter med højere udbytte og næringsværdi med GMO-teknologi er ikke engang på tegnebrættet, fordi den eksisterende viden på dette meget komplicerede område slet ikke muliggør dette. Hvad man har opnået med teknologien er først og fremmest planter, der tolererer ukrudtsmidlet Roundup med aktivstoffet glyphosat. Denne gift er derfor nu verdens mest solgte ukrudtsmiddel. I USA har man fundet glyphosat i regnvand i koncentrationer, der var 100 gange højere end hvad visse vitale tarmbakterier kan tåle. Dette menes at være en af årsagerne til, at bestanden af bier er faldet kraftigt. Bier kan ikke overleve uden to bestemte typer af bakterier i deres fordøjelsessystem, der sikrer optagelsen af vitale næringsstoffer. Når disse vitale bakterier dræbes af glyphosat, dør bierne af underernæring.

Der er også målt skadeligt høje koncentrationer af glyphosat i modermælk hos nogle kvinder. Det skader immunforsvaret hos barnet, der drikker denne mælk, eftersom vitale tarmbakterier dræbes, medens visse skadelige mikroorganismer får bedre mulighed for at overleve. Glyphosat menes også at være en medvirkende årsag til den kraftige stigning i autisme, som er forekommet i de seneste årtier.

Kilde: Don Huber

Det må derfor anbefales at undgå GMOer i føden. Det gælder også mælk, kød og æg fra dyr fodret med GMOer. Landmand Ib Borup Pedersen fra Pilegaarden i Hvidsten har fået analyseret prøver af konventionel mælk, æg mm., hvor der blev fundet glyphosat. De  fleste ikke-økologiske køer, grise og høns i Danmark får nemlig genmodificeret glyphosat-holdig soja.

Jeg regner med at have mere information om glyphosat i almindelige fødevarer i næste nyhedsbrev.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*