Mikrobølgeovne laver sundhedsskadelig mad

I et nyhedsbrev fra cellphonetaskforce.org blev der fremlagt forskning, der viser, at mad opvarmet i mikrobølgeovn skader helbredet på forsøgsdyr, og vand, der havde været udsat for opvarmning i mikrobølgeovn hæmmede væksten hos planter.

I et pakistansk forsøg blev seks forskellige slags planter vandet med tre slags vand: uopvarmet vand, opvarmet vand og vand opvarmet et minut i mikrobølgeovn. Det opvarmede vand blev kølet ned til stuetemperatur inden vanding. Resultaterne viste, at de planter, der fik mikrobølgeopvarmet vand blev hæmmet mest i vækst sammenlignet med de andre planter. Ref.: Effects of Microwave Radiations on the Morphologicaland Biochemical Aspects of Some Economically Important Herbs

I et rotteforsøg fra Nigeria blev rotter inddelt i fire grupper. En gruppe fik foder, der ikke blev udsat for mikrobølger. De 3 andre grupper fik foder, der blev opvarmet i mikrobølgeovn i henholdsvis to, fire og seks minutter. Efterfølgende blev rotternes blod analyseret for indhold af antioxidant enzymer og vitamin A og vitamin E. Der blev påvist en signifikant reduktion af antioxidant enzymer og vitamin A og E hos de rotter, der fik mikrobølgebehandlet foder sammenlignet med de rotter, der fik foder uden mikrobølgebehandling. Jo længere tid foderet var mikrobølgebehandlet, jo lavere var niveauerne af antioxidant enzymer og vitamin A og E. Ref.: Effect of ingestion of microwaved foods on serum anti-oxidant enzymes and vitamins of albino rats

Et forsøg med gravide mus på Koya Universitet i Irak viste, at fostrene hos mus, der fik mad opvarmet i mikrobølgeovn, havde skader på bugspytkirtlen. Bugspytkirtlen producerer insulin, og skader på bugspytkirtlen kan give diabetes type 1. Samme forsøg viste også, at fodring med ekstrakt af ingefær kunne reducere skaderne. Ref.: Histopathological Effects of Foods Cooked in Microwave Oven on Pancreas of Albino Mice Embryos And The Role of Ginger to Reducing The Damages

Mikrobølger fra wifi har også en skadelig virkning på planter. Et forsøg udført på universitetet i Gaza viste, at peberplanter, der blev vandet med vand, der havde stået i en time ved siden af en wifi-router, voksede betydeligt mindre end kontrolplanter, der fik vand, som ikke havde været udsat for mikrobølger. De planter, der fik mikrobølgebehandlet vand blev næsten 6 cm kortere end kontrolplanterne. Ref.: Investigation of the Effects of Radio Frequency Water Treatment on Some Characteristics of Growth in Pepper (Capsicum annuum) Plants

Det må anbefales at begrænse udsættelse for mikrobølger. Det kan også anbefales at indtage antioxidanter, bl.a. vitaminer, mineraler, ingefær, gurkemeje mm., for at modvirke skader fra mikrobølger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*