Roundup forårsager fedme, glutenallergi, depression, søvnproblemer mm.

Fra forskeren Stephanie Seneff er der mere om, hvordan glyphosat (aktivstof i Roundup mm.) påvirker helbredet.

Glyphosat dræber tarmbakterier, der er nødvendige for stofskiftet. Bifido-bakterier er med til at omsættef gluten. Når disse bakterier skades af glyphosat, kan man få glutenallergi. Det har vist sig, at kvinder med glutenallergi har større risiko for at få børn med medfødte misdannelser.

Tarmbakterier danner også aminosyren tryptophan. Denne vigtige aminosyre er nødvendig for dannelse af signalstoffet serotonin og søvnhormonet melatonin. Mangel på serotonin kan give mentale problemer som depression. Mangel på melatonin kan give søvnproblemer.

Aminosyren tyrosin dannes ligeledes af tarmbakterier. Tyrosin anvendes i skjoldbruskkirtlen til dannelse af hormoner, der bl.a. regulerer energiomsætningen i kroppens celler.

Desuden dannes nogle B-vitaminer af tarmbakterier. Glyphosat kan derfor føre til B-vitamin-mangel.

Glyphosat hæmmer et enzym, der aktiverer D-vitamin. Hvis D-vitamin ikke aktiveres af dette enzym, vil det ikke virke. Således kan glyphosat forårsage D-vitamin-mangel, selvom man får tilstrækkeligt med D-vitamin fra kosten og via solen.

Glyphosat hæmmer omsætning af A-vitamin, hvilket kan betyde, at der ophobes for meget A-vitamin i organismen med risiko for A-vitamin-forgiftning.

Glyphosat hæmmer fedt-stofskiftet. Det kan føre til mangel på essentielle fedtsyrer som f.eks. omega-3, og det kan medføre mangel på fedtopløselige vitaminer som vitamin D, E og K.

Glyphosat binder vigtige mineraler, så de bliver uoptagelige. Glyphosat kan derfor forårsage mangel på bl.a. molybdæn, zink og kobolt. Kobolt indgår i B12-vitamin, så dette vitamin kan ikke dannes uden tilgængelig kobolt.

Glyphosat hæmmer optagelse af svovl. Svovlmangel i hjernen er forbundet med autisme.

Mangelsygdomme kan organismen forsøge at kompensere for ved at spise mere. På den måde kan man blive overvægtig og stadig være underernæret.

For at undgå glyphosat kan man holde sig til økologiske fødevarer. I konventionelle fødevarer kan glyphosat forekomme i afgrøder, der nedvisnes med Roundup før høst. Denne skadelige behandling foretages nogen gange i kornafgrøder, bønner, linser, sukkerrør mm. Husdyr som fjerkræ, grise og kvæg fodres ofte med foder, der indeholder rester af glyphosat, der efterfølgende kan findes i det færdige produkt (kød, mælk og æg). Rørsukker, øl, snaps mm. kan også indeholde glyphosat fra de anvendte råvarer.

Rotteforsøg viser, at efter 4 måneders udsættelse for glyphosatholdig føde kan alvorlige sygdomme som kræft forekomme. Forsøg udført af kemiindustrien, som frikendte glyphosat, blev afsluttet efter kun 3 måneder.

Ref: Gluten Free Society, interview med Stephanie Seneff

Koncentrationer i føde på kun 0,1 mg glyphosat pr. kg har vist sig at kunne forårsage organskade hos dyr. Men den tilladte grænseværdi i bl.a. byg, havre og soja er helt oppe på 20 mg pr. kg.

Det er derfor glædeligt, at økologien har stor fremgang mange steder i verden, især i Danmark. Det vil hæmme anvendelsen af glyphosat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*