Roundup og GMO skyld i mange sygdomme

Den amerikanske forsker Stephanie Seneff fra Massachusets Institute of Technology har for nyligt givet et interview, hvor hun forklarer hvordan glyphosat (aktivstoffet i Roundup) og genmodificerede organismer (GMOer) forårsager et utal af sygdomme. Glyphosat dræber livsvigtige tarmbakterier og fører til en lang række lidelser, bl.a.:

  • autisme
  • alzheimer
  • crohns sygdom
  • diabetes
  • fedme
  • fertilitetsproblemer
  • hjerte/kar sygdomme (bl.a. plak i blodårerne)
  • kræft
  • mangelsygdomme (bl.a. D-vitaminmangel og svovlmangel)
  • mentale problemer (depression, voldelig adfærd, ængstelse)
  • parkinsons syge
  • sclerose
  • tyktarmsbetændelse
  • utæt tarm

Det har vist sig, at bare 3 – 7 dage på en GMO-fri kost ofte håndterer mentale problemer. Også mave-tarm-lidelser kan ofte kureres ved at gå over til en GMO-fri kost.

Glyphosat findes bl.a. i genmodificeret soja, der anvendes som foder til de fleste ikke-økologiske husdyr i Danmark. Kød, mælk og æg fra ikke-økologiske husdyr kan derfor indeholde rester af glyphosat.

Endnu værre står det til med gen-modificeret majs, der udover glyphosat, også indeholder den såkaldte Bt-gift, som disse majsplanter selv producerer under opvæksten. Bt-gift dræber insekter ved at ødelægge maven på insekterne. Det har vist sig, at Bt-giften også forårsager små huller i mave-tarm-systemet hos dyr og mennesker. Utæt tarm medfører, at uønskede stoffer fra tarmen kan passere over i blodet med alvorlige konsekvenser for helbredet til følge.

GMO-majs anvendes normalt ikke som foder i Danmark, men i visse Sydeuropæiske lande (bl.a. Spanien) og i adskillige lande uden for Europa anvendes GMO-majs i stor udstrækning som foder til husdyr. Danmark importerer bl.a. en del oksekød fra Sydamerika, hvor dyrene kan være fodret med GMO-majs. Kød fra sådanne dyr kan derfor indeholde Bt-gift.

På amerikanske slagterier har man erfaret, at tarmene fra de GMO-fodrede dyr er så skrøbelige, at de ikke kan anvendes til pølseskind. De går simpelthen i stykker. I et fodringsforsøg med grise blev der også fundet væsentlig større hyppighed af inflammation (betændelsesagtig tilstand) i maven hos GMO-fodrede grise sammenlignet med grise på GMO-frit foder.

Ref: Farmandranchfreedom.org (se fotos af svinemaver på side 8 i dokumentet)

Hvis du er interesseret i detaljerne om, hvordan glyphosat og GMOer forårsager de ovennævnte sygdomme, så kan du se interviewet med Stephanie Seneff her (1:05 time på engelsk).

Stephanie Seneff har også udgivet en omfattende artikel om emnet sammen med A. Samsel. En dansk oversættelse af denne artikel findes i det seneste nummer af tidsskriftet “Mit helbred”. Abonnement på “Mit Helbred” kan bestilles på tlf. 98499888 eller på mail@mit-helbred.dk

For at undgå GMO, glyphosat og Bt-gift i maden er det sikrest at købe økologisk. I Sverige har landmændede besluttet ikke at bruge GMO-foder til deres dyr, så svensk-producerede fødevarer skulle også være fri for GMO, selvom de ikke er økologiske. Det ville sikkert gavne Dansk Landbrugs omdømme, hvis de også droppede GMO-foder.

1 Trackback / Pingback

  1. Roundup fundet i fødevarer | Helsemagasinet

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*