Forebyggelse af diabetes

Type 2 diabetes er blevet ret udbredt. I et nyligt interview giver den amerikanske naturlæge Gabriel Cousens gode råd til forebyggelse af diabetes. På hans eget “Tree of Life” kursted i Arizona har man stor succes med at afhjælpe type 2 diabetes. 69% af hans patienter med ikke-insulinkrævende diabetes 2 blev kureret efter 3 uger på “Tree of Life”, og 84% af hans patienter, der fik insulin, holdt op med at bruge insulin efter ophold på “Tree of Life”.

Dr. Cousens forklarer, at inflammation fremmer diabetes såvel som andre kroniske sygdomme. En kost og livsstil, der hæmmer inflammation, er derfor vigtig.

Blandt de væsentligste elementer i Tree of Life-programmet er:

  • Mange grøntsager (undtagen de meget sukkerrige som gulerødder og rødbeder)
  • Levende føde (dvs. råkost, bl.a. friske spirer)
  • Vegansk, økologisk kost med lavt indhold af kulhydrat
  • Rigeligt med plantebaseret omega-3 fedtstof, der bl.a. findes i valnød og portulak (en grøntsag, der også kan dyrkes i Danmark det meste af året)
  • Nok søvn (mindst 7 – 8 timer i døgnet, hvor det er bedst at gå i seng senest kl. 22:00)
  • Begræns stråling (fra f.eks. WiFi, mobiltelefon og mikrobølgeovn)
  • Undgå stress

Han nævnte også, at en fedtfattig diæt er katastrofal, og at et meget lavt kolesteroltal sænker niveauet af serotonin i organismen, hvilket fører til depression, selvmord mm. Fedtet skal naturligvis komme fra sunde fedtstoffer, der ikke er beskadiget ved f.eks. opvarmning. Han fraråder fisk, da det er en af de mest inflammations-fremmende fødevarer. (Min kommentar: Muligvis skyldes dette, at fisk ofte steges, hvilket ødelægger de sunde fedtsyrer og forårsager dannelse af sundhedsskadelige stoffer. Jeg tager stadig fiskeolie). Dr. Cousens har også et par råd til forebyggelse af type 1 diabetes: Komælk i de første 3 måneder af et barns liv giver 13 gange større risiko for at barnet får type 1 diabetes, så komælk bør helt undgås i denne periode. Børnevaccinationer øger også risikoen.

Ref: Nyhedsbrev fra Simply Raw af 30 juli 2013, interview med Gabriel Cousens

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*